Pride-året 2022

I 2022 var pridekomiteen tilstede i Bergen, Oslo, Kristiansand, Trondheim, Selbu og
PolyNorge var også representert i Arendal og Stavanger.

I Bergen gikk det fint. Vi hadde mange frivillige og det var en bra gjeng. De to første dagerne var det litt lite folk som var innom vår stand pga plassering. Dette bedret seg på paradedagen.

Alle vet hva som skjedde i Oslo og jeg ønsker ikke å dvele ved det for å skåne følelsene til de direkte berørte. 1200 armbånd delt ut på Tons Of Rock i etterkant og også brukt på scenen. Fra onsdag til fredag rakk vi dog å levere ut 3000 flyers.

I Kristiansand fikk vi hele 11 nye medlemmer. De ansvarlige var tidlig ute, valgte standplass, og fikk satt opp standen tidlig. Paraden i Kristiansand var ganske stor. Den tok 1,5 time og hadde 51 faner.

I Trondheim hadde vi et tett samarbeid med FRI og Pride Trondheim i forkant, siden vi har fått status som samarbeidspartner. Før paradedagen hadde vi to arrangement, en kafesamtale og en panelsamtale med FRI Trøndelag. På lørdagen fikk vi velge standplass selv og valgte en veldig sentral plass.


Alt gikk som på skinner bortsett fra at Posten tullet og vi ikke fikk det utstyret vi skulle ha. Vi endte opp med å kjøpe telt og pynte den med girlande og utskrevne plakater og banner.

Mange var innom og snakket med oss og 5 meldte seg inn på stedet. I tillegg viste mange yngre interesse for å melde seg inn. Men siden de var under 18 kunne de ikke det.

Det tok 35 minutter for paraden å passere vår stand og da var den ganske bred. I følge Trondheim Pride var det ca
20 000 besøkende totalt.

Stavanger var en liten pride med få stands, men vi var godt representert og fikk til flere produktive samtaler.

I Arendal var vi kun representert i paraden og gikk sammen med Sørlandet BDSM pga overlapping av medlemmer.

Vi var spesielt invitert til Neadals Pride i Selbu. Leder av pridekomiteen dro til Selbu, sto med stand, holdt apell og var med på flere møter. Vi var veldig synlige der og de som inviterte oss ønsker også å ha samarbeid med oss i 2023.

Vi var også invitert til Alta men hadde ikke mulighet til å sende noen.

Etter sesongen var over gikk vår eminente leder Elina av og tok over som nestleder av PolyNorge i stedet. Den nye lederen av pridekomiteen ble Linda.


Vi håper å kunne representere PolyNorge flere steder i 2023. Vi satser derfor kun på de tre store pridene (Bergen, Oslo og Trondheim) i 2023 for å kunne dra dit vi blir invitert og for å kunne støtte lokale medlemmer i å arrangere sin pride. Både med råd og info og med materiale.


Godt Nyttår fra oss i pridekomiteen